Elvir Ibišević iz Des Moinesa - Novo ime na spisku Prosinečkog za SAD i Mexico

January 23, 2018

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će krajem januara odigrati dvije prijateljske utakmice protiv Sjedinjenih Američkih Država i Meksika.

Novi selektor naše reprezentacije Robert Prosinečki će na američkoj mini-turneji računati većinom na fudbalere iz Premijer lige uz nekoliko iskusnijih internacionalaca, a prvi put je poziv u A tim dobio mladi Elvir Ibišević.

Radi se o 19-godišnjem napadaču koji trenutno nastupa za University of Nebraska Omaha u SAD-u, a reprezentaciji BiH će se pridružiti kako bi stručni štab našeg nacionalnog tima vidio da li posjeduje kvalitet i da li će se na njega moći računati u budućnosti. 

Elvir Ibišević je do sada odigrao pet utakmica za kadetsku reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država, a prema pisanju BHD Info Deska, prije dvije godine je zajedno sa jos 12 mladih igrača iz Amerike bio na dodatnoj probi u kampu reprezentacije Bosne i Hercegovine u Zenici.

Podsjetimo, legendarni bh. napadač Vedad Ibišević je nedavno donio odluku da se povuče iz reprezentacije BiH, a tek što smo ostali bez jednog, pojavio se novi Ibišević u reprezentaciji BiH.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Postani član naše organizacije

December 27, 2018

1/1
Please reload

Recent Posts