Sutra kolektivna dženaza u Prijedoru: Među 23 žrtve i 18-godišnji Ifet Vojniković

July 19, 2017

Najstarija žrtva koja će biti ukopana sutra na kolektivnoj dženazi je Šerif (Hasan) Hegić., rođen 1920. godine. Njegovi posmrtni ostaci ekshumirani su iz masovne grobnice Jakarina Kosa 2001. godine

SARAJEVO (AA) - Na kolektivnoj dženazi u Prijedoru 20. jula bit će ukopani posmrtni ostaci 23 prijedorske žrtve, potvrdila je za Anadolu Agency (AA) glasnogovornica Instituta za nestale osobe BiH Lejla Čengić.

 

"Najmlađa žrtva koja će biti ukopana na ovoj dženazi u Prijedoru je osamnaestogodišnji Ifet (Fahrudin) Vojniković. Njegovi posmrtni ostaci pronađeni su u junu prošle godine u masovnoj grobnici Hozića Kamen na području Bosanskog Novog", istakla je Čengić.

 

Najstarija žrtva koja će biti ukopana sutra na kolektivnoj dženazi je Šerif (Hasan) Hegić., rođen 1920. godine. Njegovi posmrtni ostaci ekshumirani su iz masovne grobnice Jakarina Kosa 2001. godine.

 

"Među žrtvama je i jedna žena Džehva (Hase) Hadžić, rođena 1925. godine. Njeni posmrtni ostaci ekshumirani su na gradskom groblju Pašinac u Prijedoru", pojasnila je Čengić.

 

Posmrtni ostaci prijedorskih žrtava biće ukopani na šehidskim mezarjima Kamičani, Rizvanovići, Rakovčani, Bišćani, Zecovi, Čarakovi i šehidsko mezarje Skela u Prijedoru. 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Postani član naše organizacije

December 27, 2018

1/1
Please reload

Recent Posts